Til forsiden

4. januar 2024

Nytt styremedlem i Stiftelsen Tinius

Jaan Ivar Semlitsch er nytt styremedlem i Stiftelsen Tinius. Jaan Ivar Semlitsch er nytt styremedlem i Stiftelsen Tinius.
Jaan Ivar Semlitsch er nytt styremedlem i Stiftelsen Tinius.

Jaan Ivar Semlitsch er utpekt til nytt styremedlem i Stiftelsen Tinius: – En svært meningsfylt og motiverende oppgave.

Jaan Ivar Semlitsch etterfølger John A. Rein som har vært styremedlem i Stiftelsen Tinius siden opprettelsen i 1996, men som gikk av for aldersgrensen i høst.

Semlitsch er konsernsjef i Komplett Group og er tidligere konsernsjef i Orkla og Elkjøp Nordic. Han er blant annet styreleder i bokhandlerkjeden Norli, er utdannet siviløkonom og har bakgrunn fra McKinsey.

– Schibsted og Stiftelsen har lang historikk og stor betydning i Norge og Sverige. Å kunne være med og forvalte eierskapet fremover sammen med et dyktig kollegium er inspirerende og viktig, sier Semlitsch om hvorfor han takket ja da han ble forespurt.

– Jeg mener at Stiftelsen Tinius’ oppgave er mer relevant enn noen gang i en verden med mye usikkerhet, støy, mer polarisering og konflikter. Å ha uavhengige stemmer støttet av en langsiktig eier med ressurser, er viktig og på mange måter avgjørende for en god og sunn samfunnsutvikling. Stiftelsens vedtekter er også tydelige på hva mandatet er, det sikrer langsiktighet, kvalitet og forutsigbarhet.

Før jul ble det kjent at Stiftelsen Tinius har lagt inn et bud på mediedelen i Schibsted ASA. En deling av selskapet må vedtas av generalforsamlingen. Stiftelsen og Schibsted ASA er enige om hovedtrekkene i en mulig avtale. Semlitsch går inn i styret i Stiftelsen mens konkretiseringen av oppkjøpet pågår:

– Mediebransjen står overfor mange utfordringer, men også muligheter fremover. Schibsted er godt posisjonert i dette bildet. Verden beveger seg fortere enn noen gang, og da gjelder det alltid å ligge i forkant og å kunne reagere raskt. Jeg har fulgt bransjen gjennom mange år både som leser, annonsør og rådgiver. Jeg ønsker å bidra i diskusjonene om både trusler og muligheter, og ikke minst løsninger, sier han.

– Jaan Ivar Semlitsch har bred erfaring i ledelse av store konsern i Norge og utlandet. Han kjenner dessuten annonsemarkedet fra brukersiden. Begge deler er viktige bidrag for å komplettere og videreutvikle eierkompetansen i Stiftelsen Tinius, sier styreleder Ole Jacob Sunde.

Flere nyheter

Kjersti Løken Stavrum skal lede det nyoppnevnte styret i mediekonsernet Schibsted Media.Kjersti Løken Stavrum skal lede det nyoppnevnte styret i mediekonsernet Schibsted Media.

8. april 2024

Dette er det nye Schibsted Media-styret

Kjersti Løken Stavrum skal lede det nyoppnevnte styret i mediekonsernet Schibsted Media.

Til venstre: Ole Jacob Sunde og Trond Berger som representerer Stiftelsen Tinius og Blommenholm Industrier. Til høyre: Rune Bjerke og Kristin Skogen Lund som representerer Schibsted. Foto: Kilian MunchTil venstre: Ole Jacob Sunde og Trond Berger som representerer Stiftelsen Tinius og Blommenholm Industrier. Til høyre: Rune Bjerke og Kristin Skogen Lund som representerer Schibsted. Foto: Kilian Munch

22. mars 2024

Schibsted og Stiftelsen Tinius signerer endelig avtale vedrørende salg av medievirksomheter

Schibsted ASA kunngjorde i dag at de har signert en endelig avtale vedrørende salg av sine medievirksomheter til Stiftelsen Tinius gjennom Blommenholm Industrier AS. Avtalen er en viktig milepæl i transformasjonen av dagens Schibsted til to mer fokuserte selskaper: Et medieselskap heleid av Stiftelsen og et børsnotert markedsplasselskap.

Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen, under pressekonferansen 6. mars 2024.Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen, under pressekonferansen 6. mars 2024.

6. mars 2024

Elin Floberghagens uttalelser under pressekonferansen

Her er innlegget fra generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen, under pressekonferansen 6. mars 2024.

Styreleder Stiftelsen Tinius, Ole Jacob Sunde, under pressekonferansen 6. mars 2024.Styreleder Stiftelsen Tinius, Ole Jacob Sunde, under pressekonferansen 6. mars 2024.

6. mars 2024

Ole Jacob Sundes uttalelser under pressekonferansen

Her er innlegget fra styreleder Ole Jacob Sunde i Stiftelsen Tinius under pressekonferansen 6. mars 2024.

Se alle nyheter

Meld deg på nyhetsbrevet