– TikTok er en mye større risikofaktor i den norske offentligheten enn folk flest er klar over, sier Ole Jacob Sunde, styreleder i Stiftelsen Tinius.

Sunde deltok på Datatilsynets orientering om den kinesiske appen TikTok. Et møte stiftelsen hadde bedt om.

Det var etter et seminar i MediaCity i Bergen i november i fjor, der en representant fra TikTok var tilstede, at Stiftelsen Tinius varslet Datatilsynet. TikToks representant kunne ikke avkrefte at data fraTikTok registreres i Kina. Kameraoverføringen måtte dessuten skrus av når TikToks medarbeider var på scenen. Dette reagerte Stiftelsen Tinius på og karakteriserte oppførselen til TikTok som «bisarr». På bakgrunn av dette ba Tinius om en orientering av Datatilsynet om TikToks virksomhet i Norge.

– Vi er glad for at Datatilsynet reagerte så raskt og imøtekommende på vår henvendelse. Vi ønsker større kunnskap og oppmerksomhet om TikTok. I møtet har vi diskutert noen av den for øvrig lange rekken kritikkverdige saker mot selskapet i de siste månedene, sier Sunde.

– Vi har særlig lagt vekt på at:

– Vi synes det er flott at flere engasjerer seg i denne problemstillingen. TikTok er en av plattformene med mange utfordringer og et stort antall brukere, sier direktør i Datatilsynet, Line Coll som også deltok i dagens møte.

 

Bildet til artikkelen er tatt av Mario Tama/Getty Images