Til forsiden

17. januar 2023

TikTok en risikofaktor

– TikTok er en mye større risikofaktor i den norske offentligheten enn folk flest er klar over, sier Ole Jacob Sunde, styreleder i Stiftelsen Tinius.

Sunde deltok på Datatilsynets orientering om den kinesiske appen TikTok. Et møte stiftelsen hadde bedt om.

Det var etter et seminar i MediaCity i Bergen i november i fjor, der en representant fra TikTok var tilstede, at Stiftelsen Tinius varslet Datatilsynet. TikToks representant kunne ikke avkrefte at data fraTikTok registreres i Kina. Kameraoverføringen måtte dessuten skrus av når TikToks medarbeider var på scenen. Dette reagerte Stiftelsen Tinius på og karakteriserte oppførselen til TikTok som «bisarr». På bakgrunn av dette ba Tinius om en orientering av Datatilsynet om TikToks virksomhet i Norge.

– Vi er glad for at Datatilsynet reagerte så raskt og imøtekommende på vår henvendelse. Vi ønsker større kunnskap og oppmerksomhet om TikTok. I møtet har vi diskutert noen av den for øvrig lange rekken kritikkverdige saker mot selskapet i de siste månedene, sier Sunde.

– Vi har særlig lagt vekt på at:

FBI i USA vurderer TikTok som en sikkerhetsrisiko og India forbyr nå appen av samme grunn.

Også Sveriges statsminister har slått alarm om sikkerheten ved bruk av TikTok.

Nasjonal Sikkerhetsmyndigheter (NSM) sier at de «vurderer appbruken blant nordmenn som et større problem enn at telefoner og biler er laget i Kina».

EU har varslet en gransking av selskapets virksomhet.

TikTok har innrømmet å ha overvåket journalister og andre nøkkelpersoner.

– Vi synes det er flott at flere engasjerer seg i denne problemstillingen. TikTok er en av plattformene med mange utfordringer og et stort antall brukere, sier direktør i Datatilsynet, Line Coll som også deltok i dagens møte.

Bildet til artikkelen er tatt av Mario Tama/Getty Images

Flere nyheter

Kjersti Løken Stavrum skal lede det nyoppnevnte styret i mediekonsernet Schibsted Media.Kjersti Løken Stavrum skal lede det nyoppnevnte styret i mediekonsernet Schibsted Media.

8. april 2024

Dette er det nye Schibsted Media-styret

Kjersti Løken Stavrum skal lede det nyoppnevnte styret i mediekonsernet Schibsted Media.

Til venstre: Ole Jacob Sunde og Trond Berger som representerer Stiftelsen Tinius og Blommenholm Industrier. Til høyre: Rune Bjerke og Kristin Skogen Lund som representerer Schibsted. Foto: Kilian MunchTil venstre: Ole Jacob Sunde og Trond Berger som representerer Stiftelsen Tinius og Blommenholm Industrier. Til høyre: Rune Bjerke og Kristin Skogen Lund som representerer Schibsted. Foto: Kilian Munch

22. mars 2024

Schibsted og Stiftelsen Tinius signerer endelig avtale vedrørende salg av medievirksomheter

Schibsted ASA kunngjorde i dag at de har signert en endelig avtale vedrørende salg av sine medievirksomheter til Stiftelsen Tinius gjennom Blommenholm Industrier AS. Avtalen er en viktig milepæl i transformasjonen av dagens Schibsted til to mer fokuserte selskaper: Et medieselskap heleid av Stiftelsen og et børsnotert markedsplasselskap.

Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen, under pressekonferansen 6. mars 2024.Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen, under pressekonferansen 6. mars 2024.

6. mars 2024

Elin Floberghagens uttalelser under pressekonferansen

Her er innlegget fra generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen, under pressekonferansen 6. mars 2024.

Styreleder Stiftelsen Tinius, Ole Jacob Sunde, under pressekonferansen 6. mars 2024.Styreleder Stiftelsen Tinius, Ole Jacob Sunde, under pressekonferansen 6. mars 2024.

6. mars 2024

Ole Jacob Sundes uttalelser under pressekonferansen

Her er innlegget fra styreleder Ole Jacob Sunde i Stiftelsen Tinius under pressekonferansen 6. mars 2024.

Se alle nyheter

Meld deg på nyhetsbrevet