Hvordan utnytter myndighetene og næringslivet data, hvilken rolle bør staten spille og hva er en ideell situasjon for datafangst i Norge?

Spørsmålene stiller Kjersti Løken Stavrum, CEO i Stiftelsen Tinius, i den nyeste episoden av Tinius Talks. Med seg digitalt har hun Silvija Seres, rådgiver og investor med erfaring fra forskning i Oxford og it-utvikling i USA, og Ole Jacob Sunde, styreleder i Stiftelsen Tinius og Schibsted.

Spill av episoden her:

… eller lytt til Tinius Talks i Spotify, Apple PodkasterGoogle PodcastsAcastOvercastPocket CastsSoundcloudCastro eller Castbox.

Silvija Seres er aktuell med boken «Staten og Dataen», hvor hun skriver om hvordan Norge skal holde følge i en datadrevet økonomi. Det er et tema også Ole Jacob Sunde er engasjert i. I 2019 etterlyste han en nasjonal strategi for forvaltning av private og offentlige data. I desember 2019 varslet daværende digitaliseringsminister Nikolai Astrup at de ville starte arbeidet med å lage en stortingsmelding om datadrevet økonomi og innovasjon, og i februar 2021 meldte nåværende digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland at de er i innspurten av arbeidet.