Til forsiden

8. mai 2020

Gir støtte til innsynsverktøy for journalister

Styret i Blommenholm Industrier har vedtatt å støtte utviklingen av Innsyn.no med NOK 400.000. I møte 7. mai vedtok styret […]

Styret i Blommenholm Industrier har vedtatt å støtte utviklingen av Innsyn.no med NOK 400.000.

I møte 7. mai vedtok styret i Blommenholm Industrier å støtte utviklingen av Innsyn.no med NOK 400.000, tilsvarende den summen Faktisk.no søkte om.

Styret anser at utviklingen av Innsyn.no er et godt bidrag til å støtte konkurranseevnen til de redigerte mediene i tiden fremover, slik at de enklere kan bedrive undersøkende journalistikk og presentere innhold leserne er villig til å betale for.

Innsyn.no er en åpenhetsportal som ble startet opp av Fædrelandsvennen i 2015 og overført til Faktisk.no i 2019. Målet er å samle inn alle relevante postjournaler og gjøre dem søkbare på én og samme plass. Tjenesten skal kun være tilgjengelig for redaksjonelle medarbeidere og NTB har tilbudt seg å stå for en felles innloggingsportal.

I tildelingen fra Blommenholm Industrier oppmuntrer styret til innovativ forretningsutvikling, også utenfor Norge, når produktet nå skal styrkes.

Tilgang på informasjon er avgjørende for at resultatet skal bli god journalistikk. Vi har fulgt utviklingen av Innsyn.no med entusiasme i flere år. Nå ønsket styret å bidra til å utvikle dette verktøyet for medarbeidere i alle Schibsteds redaksjoner. Som konsekvens vil også flere ha nytte av dette, selvfølgelig. Vi ønsker også å bidra til at Innsyn.no kan utvikles i Sverige for svenske journalister, sier Kjersti Løken Stavrum, daglig leder i Blommenholm Industrier.




Vi er glad for støtten vi nå får. Ambisjonen er å lage verdens beste innsynsverktøy for journalister. Det vil lette arbeidshverdagen for journalister, og muliggjøre mer og bedre graving, sier ansvarlig redaktør Kristoffer Egeberg i Faktisk.no.

For ytterligere spørsmål, kontakt Kjersti Løken Stavrum (kls@tinius.com), daglig leder i Blommenholm Industrier, eller Kristoffer Egeberg (keg@faktisk.no), ansvarlig redaktør i Faktisk.no.

Flere nyheter

Kjersti Løken Stavrum skal lede det nyoppnevnte styret i mediekonsernet Schibsted Media.Kjersti Løken Stavrum skal lede det nyoppnevnte styret i mediekonsernet Schibsted Media.

8. april 2024

Dette er det nye Schibsted Media-styret

Kjersti Løken Stavrum skal lede det nyoppnevnte styret i mediekonsernet Schibsted Media.

Til venstre: Ole Jacob Sunde og Trond Berger som representerer Stiftelsen Tinius og Blommenholm Industrier. Til høyre: Rune Bjerke og Kristin Skogen Lund som representerer Schibsted. Foto: Kilian MunchTil venstre: Ole Jacob Sunde og Trond Berger som representerer Stiftelsen Tinius og Blommenholm Industrier. Til høyre: Rune Bjerke og Kristin Skogen Lund som representerer Schibsted. Foto: Kilian Munch

22. mars 2024

Schibsted og Stiftelsen Tinius signerer endelig avtale vedrørende salg av medievirksomheter

Schibsted ASA kunngjorde i dag at de har signert en endelig avtale vedrørende salg av sine medievirksomheter til Stiftelsen Tinius gjennom Blommenholm Industrier AS. Avtalen er en viktig milepæl i transformasjonen av dagens Schibsted til to mer fokuserte selskaper: Et medieselskap heleid av Stiftelsen og et børsnotert markedsplasselskap.

Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen, under pressekonferansen 6. mars 2024.Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen, under pressekonferansen 6. mars 2024.

6. mars 2024

Elin Floberghagens uttalelser under pressekonferansen

Her er innlegget fra generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen, under pressekonferansen 6. mars 2024.

Styreleder Stiftelsen Tinius, Ole Jacob Sunde, under pressekonferansen 6. mars 2024.Styreleder Stiftelsen Tinius, Ole Jacob Sunde, under pressekonferansen 6. mars 2024.

6. mars 2024

Ole Jacob Sundes uttalelser under pressekonferansen

Her er innlegget fra styreleder Ole Jacob Sunde i Stiftelsen Tinius under pressekonferansen 6. mars 2024.

Se alle nyheter

Meld deg på nyhetsbrevet