Arendalsuka gikk av stabelen 13. – 18. august, og Stiftelsen Tinius arrangerte to debatter tirsdag og onsdag på Mediebåten i Pollen.

Kan man – og bør man – bygge merkevarer digitalt?

I debatten «Kan man – og bør man – bygge merkevarer digitalt?» var Susanne Kaluza, Marius Karlsen og Veslemøy Østrem med for å diskutere om merkevarebygging er viktig for mediene, hvordan man bygger lojalitet til et mediebrand og hva som må til for at mediene skal gjøre seg gjeldene i en digital verden. Hvilken rolle kommer logoer eller merkevarer til å spille – ikke minst når stadig mer innhold blir stemmeaktivert? Hva vil være avgjørende for å få oppmerksomhet: Produktet eller merkevaren? Moderator var Hansine Korslien.

Se debatten i opptak her:

Helt uten bindinger? Hvor fri og uavhengig er journalistikken?

I debatten «Helt uten bindinger? Hvor fri og uavhengig er journalistikken?» var Kjetil Rolness, Therese Manus, André Støylen og Hans-Christian Vadseth med for å diskutere om mediene lever etter sine egne idealer. Hvilken rolle spiller politisk slagside, innholdsmarkedsføring eller svakere lønnsomhet for den profesjonelle journalistikkens rolle og status i samfunnet? Moderator var Kjersti Løken Stavrum.

Se debatten i opptak her:

Headerbilde fra Arendalsuka 2017. Foto: Hanna Arrestad.