Mediedebatt på Arendalsuka

Arendalsuka går av stabelen fra 13. – 18. august, og Stiftelsen Tinius arrangerer to debatter tirsdag og onsdag på Mediebåten i Pollen.

Tirsdag 14. august, 15.30 – 16.30: Kan man – og bør man – bygge merkevarer digitalt?

I debatten «Kan man – og bør man – bygge merkevarer digitalt?» kommer Susanne Kaluza, Marius Karlsen og Veslemøy Østrem for å diskutere om merkevarebygging er viktig for mediene, hvordan man bygger lojalitet til et mediebrand og hva som må til for at mediene skal gjøre seg gjeldene i en digital verden. Hvilken rolle kommer logoer eller merkevarer til å spille – ikke minst når stadig mer innhold blir stemmeaktivert? Hva vil være avgjørende for å få oppmerksomhet: Produktet eller merkevaren?

Moderator er Hansine Korslien. Du kan lese mer om debatten her.

Onsdag 15. august, 15.30 – 16.30: Helt uten bindinger? Hvor fri og uavhengig er journalistikken?

I debatten «Helt uten bindinger? Hvor fri og uavhengig er journalistikken?» kommer Kjetil Rolness, Therese Manus, André Støylen og Hans-Christian Vadseth for å diskutere om mediene lever etter sine egne idealer. Hvilken rolle spiller politisk slagside, innholdsmarkedsføring eller svakere lønnsomhet for den profesjonelle journalistikkens rolle og status i samfunnet?

Moderator er Kjersti Løken Stavrum. Du kan lese mer om debatten her.

Vil du ha tips til flere debatter? Både Journalisten.no og Kommunikasjon.no har publisert gode artikler om medie-programmet under Arendalsuka.

 

Headerbilde fra Arendalsuka 2017. Foto: Hanna Arrestad.