Hansine Korslien går fra stillingen som rådgiver i Geelmuyden Kiese til en nyopprettet stilling som kommunikasjonsansvarlig i Stiftelsen Tinius og Blommenholm Industrier.

– Hansine Korslien er en erfaren og engasjert person med en kompetanse som vi i Stiftelsen Tinius kommer til å ha stor glede av. Hun er oppriktig opptatt av mediebransjen, dens verdier og fremtid – og jeg ser frem til et spennende samarbeid, sier adm.dir. i Stiftelsen Tinius og Blommenholm Industrier, Kjersti Løken Stavrum.

– Stiftelsen Tinius er opptatt av at mediehusene ivaretar viktige demokratiske verdier, at Schibsteds rubrikksatsing over store deler av verden er innovativ og fremoverlent. Stiftelsen er også engasjert i sentrale spørsmål som skattlegging av de globale teknologiselskapene og at det utvikles reelle konkurrerende teknologimiljøer i vår del av verden. Alt dette krever et sterkt fokus på kommunikasjon, og jeg gleder meg til å ta fatt på jobben, sier Hansine Korslien.

Korslien er utdannet medieviter fra Universitetet i Oslo, og har blant annet jobbet for VG, Den norske FN-delegasjonen i New York og Geelmuyden Kiese. Hun var også i teamet som jobbet med kampanjen #Ettminutt om mediemangfold som Stiftelsen Tinius og Amedia-stiftelsen tok initiativ til tidligere i år.

Korslien begynner i den nye jobben 1. september.

– Jeg gleder meg til å jobbe med mediebransjen og medieutvikling i bred forstand. Vi ønsker å bruke kommunikasjon som ett av flere verktøy for å påvirke rammevilkårene for kvalitetsjournalistikk i land hvor Schibsted har publisistisk virksomhet, og skape oppmerksomhet om behovet for et mediemangfold, sier Korslien.

–  Vår oppgave er å bidra til en langsiktig, sunn økonomisk utvikling i Schibsted for derved å ivareta viktige publisistiske verdier. For den som synes medieutvikling er fascinerende vanskelig og viktig, er Stiftelsen Tinius et svært interessant sted å jobbe fra, sier Løken Stavrum.

Stiftelsen Tinius forvalter den største eierposten i Schibsted Meda Group gjennom selskapet Blommenholm Industrier. Stiftelsen Tinius ble opprettet av Tinius Nagell-Erichsen for å sikre det langsiktige eierskapet av Schibsted.