Frank Gander (53) er ansatt i en nyopprettet stilling som prosjektdirektør i Stiftelsen Tinius. Han jobber i dag som utviklingsredaktør i distriktsdivisjonen i NRK.

– Vi i Stiftelsen Tinius ønsker å styrke oss og bli en mer tydelig medieeier med vekt på de redaksjonelle mediene. Derfor er vi glade for å få Gander med på laget. Han er svært kompetent med bred redaksjonell erfaring og innsikt. Han kjenner også Schibsted godt. Fremover blir det stadig viktigere å nå ut i samfunnet med kvalitetssikret informasjon og det er blant områdene vi satser på, sier styreleder i Stiftelsen Tinius, Ole Jacob Sunde.

– Stiftelsens formål er å sikre gode rammebetingelser for kvalitetsjournalistikk. De ønsker å være en medieeier i verdensklasse. Det har jeg lyst til å bidra til. Min oppgave skal være å bringe inn kunnskap og forståelse om medieutviklingen innenfor marked, teknologi og mediebruk for å styrke de frie redaktørstyrte medier generelt, og Schibsted-mediehusene spesielt. På bakgrunn av dette skal vi iverksette og støtte prosjekter innenfor stiftelsens formål og ambisjoner, sier Frank Gander.

Frank Gander har tidligere arbeidet både som journalist, nyhetsleder og nettredaktør i Schibsted-mediehusene VG og Aftenposten.

I NRK har han hatt ulike lederroller som frontredaktør, nettsjef og redaktør for dokumentar- og samfunnsavdelingen. Han har også vært kommunikasjonsdirektør i Direktoratet for e-helse.

– Årene på Marienlyst har vært så fine og lærerike. NRK er et åpent, profesjonelt hus med mange dyktige folk. Jeg har fått delta i ledelsen av det strategiske og operative arbeidet med å ta allmennkringkasteren inn i en mobil- og strømmesentrisk, valgbar verden. Jeg har også hatt ansvar for NRKs fordypende og undersøkende journalistiske prosjekter på alle plattformer. Alle disse erfaringene tar jeg med meg videre til Stiftelsen Tinius, sier Gander.

Frank Gander tiltrer jobben i Stiftelsen Tinius i løpet av høsten.

Stiftelsen Tinius kontrollerer den største eierposten i Schibsted via selskapet Blommenholm Industrier. Stiftelsens formål er å bidra til en langsiktig og økonomisk sunn utvikling av Schibsted slik at redaksjonene i konsernet er frie og uavhengige og kjennetegnes ved kvalitet og troverdighet.

Last ned pressemeldingen her (.docx)

Trykk her for å laste ned høyoppløselig bilde (3754×2503) Fotokreditering: Patrick Da Silva, NRK.