Medieanalytiker Lars Herlin mener Stiftelsen Tinius og Blommenholm Industrier blomstrer.

I en analyse publisert i Dagens Media den 6. oktober 2020 skriver medieanalytiker Lars Herlin om de endringene han observerer i Stiftelsen Tinius og Blommenholm Industrier.

«När de flesta svenska mediestiftelser gått kräftgång och några till och med förlorat sine medietillgångar blomstrar Stiftelsen Tinius i Norge och dess investmentbolag Blommenholm Industrier», skriver Lars Herlin i Dagens Media.

I analysen skriver Herlin blant annet at:

  • Stiftelsen Tinius har blitt mer synlig.
  • Børsnoteringen av Adevinta (tidligere internasjonale markedsplasser i Schibsted) var en genistrek av Stiftelsen Tinius. Herlin skriver at eierskapet Blommenholm Industrier har i Adevinta (6 %) skaper nye muligheter for Stiftelsen Tinius.
  • Herlin mener kombinasjonen av forretningsmessig, juridisk og journalistisk kompetanse i Stiftelsen Tinius gjør at Stiftelsen lykkes med eierskapet i Schibsted.
  • Stiftelsen Tinius vil gjennom Blommenholm Industrier få mer ressurser til egne satsinger. Herlin omtaler blant annet investeringer i startups, blant annet i selskapene Joymo og shAIRskills.

«Att börsnotera den internationella rubrikannonsverksamheten var nästa genidrag och där Stiftelsen Tinius hade egna presentationer för internationella placerare. Nästa steg, samgåendet och övertagandet av Ebays rubrikannonser är kanske ett större risktagande, men det har i alla fall fått börsen på absoluta topphumör när det gäller Schibstedaktien», skriver Lars Herlin i Dagens Media.

Les hele analysen skrevet av Herlin i Dagens Media.