I juni inviterte Media City Bergen til Future Week for å stimulere til fremtidsdiskusjon. Stiftelsen Tinius rundet av teknologifestivalen med LIVE innspilling av Tinius Talks fra scenen. Se og hør samtalen her.

14. juni 2019 spilte Stiftelsen Tinius for første gang inn Tinius Talks LIVE fra Future Week på Media City i Bergen. Etter en uke med fremtidspek samlet Kjersti Løken Stavrum, CEO i Stiftelsen Tinius, Grethe Hjetland, Kjetil Moland Olsen, Petter Ole Jakobsen og Anne Jacobsen, til en prat om inntrykkene fra Future Week.

Se et utdrag fra podcasten under. Hele opptaket finner du her.

Hva er det beste fra Future Week 2019?, spurte Kjersti Løken Stavrum panelet om.

– Min takeaway etter å ha vært en hel uke her er at AI fortsetter å være i vinden, forteller Kjetil Moland Olsen, VP Product Management i selskapet Vimond i podcasten.

Vi må ikke se på AI som noe som vil gjøre oss arbeidsledig i fremtiden, men som vår nye kollega. Jeg har stor tro på miksen av maskin og menneske, sier Kjetil Moland Olsen.

Kunstig intelligens er et av temaene som fikk mest oppmerksomhet på Future Week, forteller Anne Jacobsen, som er CEO i Media City Bergen.

Vi har hatt to perspektiv i arbeidet med Future Week. Det ene har vært å finne verktøy, teknologi og løsninger som vi tror er på vei opp. Det andre har vært å stimulere til fremtidsdiskusjon og fremtidsrefleksjon, sier Jacobsen.

I panelet satt også Petter Ole Jakobsen, CTO i Vizrt. Han mener en viktig erkjennelse fra Future Week er at vi får flere produsenter av informasjon i fremtiden.

Du kan kalle det en demokratisering av innholdsproduksjon. Mens det tidligere var forskjell på en TV-stasjon, en avis eller en bedrift, så blir forskjellen på disse her stadig mindre og mindre. Det er en kjempefin utvikling. Jo mer innhold som blir produsert og jo flere som får gjort det, jo bedre er det for oss og for samfunnet, sier Petter Ole Jakobsen.

Under innspillingen sier Løken Stavrum at det kan være vanskelig å skille nye trender fra blaff og feilspor i medie- og teknologibransjen. Grethe Hjetland, som er CEO i selskapet Highsoft, mener at skisma mellom hva som er sant og usant, og hvem vi kan stole på, er en viktig del av samtalen om fremtiden.

Vi må iallfall aldri tro at journalistene er overflødige. Vi må gjerne bruke AI som teknologi, men journalistene sin rolle er kanskje viktigere for fremtiden enn den noen gang har vært, sånn som jeg ser det iallfall, sier Hjetland.

Spill av podcasten i sin helhet her, eller lytt til Tinius Talks i iTunesSpotify eller SoundCloud.

Skal du lage et arrangement og vil invitere Stiftelsen Tinius til å spille inn podcast LIVE fra scenen? Ta kontakt med  kommunikasjonsansvarlig i Stiftelsen Tinius, Hansine Korslien, her.