Hvorfor vil Canada kopiere svenske mediestrategier?

I januar 2019 tok Svenska Dagbladets sjefsredaktør Fredric Karén permisjon i ett år for å jobbe i mediekonsernet Torstar Corporation. Han skal (kort sagt) gjøre medietilbudet digitalt. Det er en anerkjennelse av SvD:s digitale transformasjon og arbeid med data og algoritmer at Karén ble hentet til Canada.

Mitt hovedfokus kommer til å være å få de til å forstå dataene de sitter på, og basert på det bygge en strategi rundt hvilket innhold de bør publisere. Hvilket innhold gjør at folk tegner abonnement, hvilket innhold bygger engasjement og hva bygger lojalitet?, sier Karén.

Vi inviterte Fredric Karén til en prat før han reiste til Canada, sammen med Aftenpostens sjefredaktør, Espen Egil Hansen.

Spill av episoden her, eller lytt til Tinius Talks i iTunesSpotify eller SoundCloud.

I podcasten spør Kjersti Løken Stavrum, CEO i Stiftelsen Tinius, om hvorfor Canada ligger så langt etter Norden i den digitale utviklingen.

– Jeg tror Canada er mer det typiske ute i verden enn unntaket, sier Espen Egil Hansen.

Det er viktig å forstå at Norge og Sverige er et slags fremtidslabratorium. Digitaliseringen har kommet vesentlig lenger her enn noe annet sted. Nyhetsmediene har en sterkere posisjon her enn det vi kan se andre steder, og betalingsviljen er på et helt annet nivå, forklarer han.

Lytt til podcasten for å høre mer om hvorfor Norge og Sverige havnet så langt fremme i den digitale utviklingen.