Til forsiden

7. januar 2019

Uønskede bivirkninger av teknologi

Teknologi for ansiktsgjenkjenning kan samle inn data om et menneskes følelser og karaktertrekk, sier Stanford-professor Michal Kosinski etter å ha […]

Teknologi for ansiktsgjenkjenning kan samle inn data om et menneskes følelser og karaktertrekk, sier Stanford-professor Michal Kosinski etter å ha publisert resultatene fra sitt nye forskningsprosjekt.

Stanford-professor Michal Kosinski viser i sitt nye forskningsprosjekt at et dataprogram med ansiktsgjenkjenning er i bedre stand til å avgjøre seksuelle preferanser enn mennesker. Prosjektet er senest omtalt i den tyske avisen Handelsblattog i DN Magasinet.

Kosinski stilte spørsmålet: Hva om ansiktene våre inneholder mye mer informasjon om våre seksuelle preferanser enn det menneskelige hjernen er i stand til å oppfatte? DN Magasinet refererer til slående resultater: I 81 % av tilfellene var maskinene i stand til å skille mellom homofile og heterofile menn, og i 74 % av tilfellene for kvinner.

Kosinski publiserer de nye forskingsresultatene for å advare folk mot kombinasjonen av ansiktsgjenkjenningsteknologi med kunstig intelligens.

Mennesker kan svært raskt avgjøre en persons kjønn, alder og etnisitet ved å se ansiktet til en person, eller hvor på skalaen noen befinner seg følelsesmessig. Maskiner kan avlese mye mer, uttaler Kosinski i DN Magasinet.

Kosinski er Cambridge Analytica var inspirert av analysemodellene til Kosinski da de brukte digital datainnsamling for å fastslå menneskers politiske preferanser og hjelpe Trump til seier.

I juli 2017 arrangerte Schibsted og Stiftelsen Tinius et frokostmøte med psykolog og forsker Michal Kosinski om digitale fotavtrykk på nett. Du kan se et utklipp fra frokostmøtet her.

Klikk her hvis du vil se hele intervjuet med Kosinski.

Flere nyheter

Kjersti Løken Stavrum skal lede det nyoppnevnte styret i mediekonsernet Schibsted Media.Kjersti Løken Stavrum skal lede det nyoppnevnte styret i mediekonsernet Schibsted Media.

8. april 2024

Dette er det nye Schibsted Media-styret

Kjersti Løken Stavrum skal lede det nyoppnevnte styret i mediekonsernet Schibsted Media.

Til venstre: Ole Jacob Sunde og Trond Berger som representerer Stiftelsen Tinius og Blommenholm Industrier. Til høyre: Rune Bjerke og Kristin Skogen Lund som representerer Schibsted. Foto: Kilian MunchTil venstre: Ole Jacob Sunde og Trond Berger som representerer Stiftelsen Tinius og Blommenholm Industrier. Til høyre: Rune Bjerke og Kristin Skogen Lund som representerer Schibsted. Foto: Kilian Munch

22. mars 2024

Schibsted og Stiftelsen Tinius signerer endelig avtale vedrørende salg av medievirksomheter

Schibsted ASA kunngjorde i dag at de har signert en endelig avtale vedrørende salg av sine medievirksomheter til Stiftelsen Tinius gjennom Blommenholm Industrier AS. Avtalen er en viktig milepæl i transformasjonen av dagens Schibsted til to mer fokuserte selskaper: Et medieselskap heleid av Stiftelsen og et børsnotert markedsplasselskap.

Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen, under pressekonferansen 6. mars 2024.Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen, under pressekonferansen 6. mars 2024.

6. mars 2024

Elin Floberghagens uttalelser under pressekonferansen

Her er innlegget fra generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen, under pressekonferansen 6. mars 2024.

Styreleder Stiftelsen Tinius, Ole Jacob Sunde, under pressekonferansen 6. mars 2024.Styreleder Stiftelsen Tinius, Ole Jacob Sunde, under pressekonferansen 6. mars 2024.

6. mars 2024

Ole Jacob Sundes uttalelser under pressekonferansen

Her er innlegget fra styreleder Ole Jacob Sunde i Stiftelsen Tinius under pressekonferansen 6. mars 2024.

Se alle nyheter

Meld deg på nyhetsbrevet