Er merkevarebygging viktig for mediene?

Hva er merkevarer i dag? Har det egentlig bare kokt ned til enkeltmennesker? Og er vi lojale digitalt? Kjersti Løken Stavrum, CEO i Stiftelsen Tinius, snakker med Susanne Kaluza, daglig leder i SHE, og Marius Karlsen, daglig leder i Helt Digital, om merkevarenes nye utfordringer og hva som må til for at medier skal gjøre seg gjeldende i en ny digital verden.

Hør episoden her, eller lytt til Tinius Talks på iTunes, Spotify eller SoundCloud.

– Jeg bor i Tromsø og abonnerer på the New York Times. Det gir ingen mening. Men det er fordi jeg har et kjempenært forhold til Michael Barbaro i The Daily. Tenk hvis du kunne lage et forhold til leseren så de har lyst til å gi deg penger for at du skal gjøre det du liker best. Det er jo dit vi må, og jeg har tro på at vi kan komme dit, sier Marius Karlsen.

– Det handler om kontrakten du har med leseren; hva du har kjøpt, hva du har blitt lovet, og gjenkjennelighet, sier Susanne Kaluza.

Kaluza forteller også om hvordan AI-assistenten Alexa har påvirket hennes eget mediebruk.

– Jeg begynner dagen med å si Alexa, start my day, og da leser hun blant annet opp nyheter fra mine foretrukne nyhetsmedier. Og da kommer jo merkevarebygging inn fordi jeg ble presentert for ørti nyhetsmedier som har Alexa-innhold for nyheter, og valgte basert på hvilke nyheter jeg stolte på fra før, sier hun.